Vi får 4,9 ⭐⭐⭐⭐ af vores kunder

Hvis du har krøller, kruset eller bølget hår har du måske hørt om Curly Girl Metoden?

Hvis ikke, så kan det blive din bedste oplevelse. Jeg har selv naturlige krøller, men de bliver lyn hurtigt kruset, at se på og det er jeg ærlig talt ikke særlig vild med. Så jeg plejer at fylde mit hår med alle mulige styling produkter for at føle det samler sig bare en smule. Dette gør så også at mit hår altid ser fugtigt og stift ud.... Det er heller ikke særlig flot og det ender derfor ofte med at jeg sætter håret op i en knold fordi jeg bliver så træt af det.

Nu er jeg så heldig at jeg på min webshop endelig blev godkendt til, at måtte sælge Innersense Organic Beauty, som er et brand der er godkendt af denne Curly Girl Metode. Så tænkte jeg at jeg skulle i gang og have styr på mine krøller igen! Og jeg vil bare sige - Hold da op en forandring. Jeg føler ikke håret skal vaskes lige så ofte og jeg kan kramme liv i lokkerne igen. Jeg vil dog sige at jeg følger ikke Curly Girl Metoden slavisk for er vild med shampoo og den renhed jeg føler der kommer med den.

Hvis du ønsker at vide mere om metoden, så kig herunder, hvor jeg vil forklare dig selve fremgangsmåden i det.

Lorraine Massey er dronningen indenfor Curly Girl Metoden og hun har arbejder hver dag med at lære stylister om hvordan de bruger Curl by Curl metoden, som hun har opfundet.

Lorraine's bedste råd er 

" Jeg tror, at enhver der har hår, har potentialet til at have enestående fantastisk hår, uanset hvilken hårtype du naturligt har. 

Du er nødt til at acceptere det, du har oven på hovedet, overgive dig helt til dets unikke egenskab og læse Curly Girl the Handbook. Krøller er som at have en have ovenpå hovedet. Og nogle gange kan vi have forskellige slags roser i den samme have. Du kan opleve, at du muligvis også har forskellige krølletyper. Overse dem og lad dem være. Prøv ikke at ændre dem for du kan ikke lave et pæretræ til et æbletræ. Jo mere du modarbejder dem, jo mere slider du på håret Stop med at behandle dit hår som tøjvask og væn håret til ikke længere at bruge glatteredskaber og hårde vaskemiddel shampooer der er fyldt med sulfat."

Derfor anbefaler hun du IKKE bruger shampoo, ingen børster og kamme i tørt hår, ingen føntørring med høj varme og blæs og ingen sulfat og silikone produkter.

Du skal ikke bruge

Derfor må du IKKE bruge produkter der indeholder:

Sulfater - Sulfat er en sæbe ingrediens du møder i opvaskemiddel, opvasketabs og andre rengørringsmidler der skal opløse fedt. Det findes desværre også i mange shampoo'er og det fjerner de naturlige olier fra dit hår og din hovedbund. Håret kan miste sin glans og blive tørt og kruset. 

I ingredienslisten skal du kigge efter SLS - Sodium Lauryl Sulfat, SLES - Sodium Laureth Sulfat og ALS - Ammonium Laureth Sulfate.

Silikone - Silikone er der ofte i stylingsprodukter for at få håret til at se flot og glansfuldt ud. Det gør det også, men det ligger en barriere på din hovedbund og hår, så det ikke kan optage fugt. Silikonen vaskes ikke ud hver gang du vasker hår og derved vil laget blive tykkere og tykkere i dit hår. 

I ingredienslisten skal du kigge efter ord der ender på "cone" - Fx. dimethcone og cyclomethicone.

Alkohol - Styling produkter indeholder ofte alkohol og det vil udtørre dit hår. Det er som oftest gele det findes i og tørt hår giver frizzy hår. Der er en slags alkohol der kan godkendes og den hedder cetyl alkohol, da denne kan skylles ud med vand er den ikke så skadelig.

I ingredienslisten skal du kigge efter de udtørrende alkoholer, som hedder alkohol, ethanol, methanol og alkohol.

Parabener og Phlatater bør du også styre udenom, når du går i gang. 

Når du køber hårvoks og stylingscremer skal du passe på ikke at købe noget der klæber. Så test det altid på fingerende, hvis du er i tvivl om det virker.

Forklaring på hvordan du gør det

Du skal afprøve Curly Girl Metoden og jeg vil guide dig igennem, hvilke produkter du kan anvende her fra shoppen.

Fremgangsmåden:

1. Gør dit hår vådt.

2. Så tager du din conditioner  og massere den godt ind i hovedbunden med dine fingerspidser. Dette giver også en dejlig hovedbundsmassage, som vi alle elsker ved frisøren. Skyl herefter dit hår godt.

3. Så tager du igen en conditioner. Det behøver ikke være den samme, men måske du ønsker en der giver mere fugt til håret. Den fordeler du i længderne i dit hår. Du skal ikke rode rundt i håret men køre den forsigtigt ind, mens du med fingrene stille skiller håret fra hinanden. Lad balsammen sidde i 3-5 minutter, så er der tid til at barbere ben eller andet😉

4. Herefter skyller du dit hår godt med lunken vand og klemmer vandet ud af håret. Du skal nu bruge et mikrofiber håndklæde eller en bomulds T-shirt til at klemme vandet ud af håret. Et almindeligt håndklæde vil gøre håret mere frizzy og kruset.

5. Nu er det tid til at du kommer dine styling produkter i. Jeg har lavet en liste herunder, hvor du kan se de forskellige produkter og hvad de skal bruges til. Når du påfører dine styling produkter er det vigtigt de krammes ind i håret. Har du langt hår, så krammer du nedefra og op, så du løfter dine krøller.

6. Nu skal håret lufttørre eller du kan binde det op i T-shirten igen. Hvis du ikke kan leve uden dit hår føntørres, så brug diffusser og svag varme og der må ikke være for meget blæs på. 

Der er forskellige meninger omkring Final wash. Altså den sidste gang du vasker dit hår inden du går i gang med Curly Girl Metoden. Nogle ønsker at bruge det for, at få de sidste silikone rester ud af håret, da der er sulfat i shampooen der er brugt inden, som opløser fedt og silikonen. Andre vil hellere starte op stille og roligt og lade det forsvinde med tiden. Lorraine Massey er modstander af at lave en final wash.

Conditioner til at vaske håret i

De bedste produkter til at style dine krøller

Styling til at afslutte med