Vi får 4,9 ⭐⭐⭐⭐ af vores kunder

Pigmentering / leverpletter

Jeg vil prøve, at give dig en forklaring på, hvorfor vi kan få de brune pletter i ansigtet.

I din overhud (Epidermis) findes MELANOCYTTERNE. Disse er vigtige i huden, da de er ansvarlige for produktionen af MELANIN. Melanin det er det der giver os vores genetiske hudfarve og så er de vores naturlige beskyttelse mod solen.

Udsættes vi for solen vil melanocytterne gå ind og øge melaninproduktionen. Dette ses ved, at huden bliver brunere/mørkere og dette er hudens naturlige "solcreme". På denne måde vil melanocytterne blive beskyttet imod, at blive skoldet og få DNA skader.

Bliver huden udsat for kraftig sol uden beskyttelse, som solarium eller solbadning vil melanocytterne sætte ud og kan være uvirksomme op til 12 timer. Derfor efterlades keratinocytterne uden beskyttelse og giver dig en skoldning og heraf kommer pigmentforandringer.

Pigmentforandringer ligger dybt i din hud og derfor kan de ikke bare fjernes. Du kan også have pigmentforandringer liggende i huden uden du ved. 

 

Behandling:

Nogle vælger at gå til laserbehandling for, at komme af med deres pigmentering, men ofte vil pletterne komme igen, når huden udsættes for sol.

Med en god og aktiv hudpleje kan man gå ind og "blege" pigmenterne, så hudtonen bliver mere ensartet. Det er vigtigt at huske solfaktor dagligt og man må ikke forvente en forandring på en måned. Der skal arbejdes lidt for det, men resultatet bliver ofte rigtig godt. 


Gravide.

Som gravid kan du opleve, at få pigmentforandringer i ansigtet. Jeg oplever det ofte i mit arbejde, som kosmetolog og det frustrerer den gravide, som ofte føler hun ser beskidt ud pga. de brune pletter. Som regel forsvinder de eller bliver mindre, når man har afsluttet graviditet og amning. Det er supervigtigt du bruger en solfaktor der er høj eller som helt blokerer solen.