Vi får 4,9 ⭐⭐⭐⭐ af vores kunder

Ordet eksem stammer fra græsk og det betyder at "koge over". Det er en meget god beskrivelse af denne inflammerede lidelse, da følelsen at varme er i plamagerne. Der findes mange forskellige typer af eksem og du kan læse mere om hver enkelt herunder i boksene.

Eksem kommer og går i perioder og det kan være en udfordring, at leve med. Det "flammer" normalt op gentagende gange på de samme hudpartier. Ca. 1/3 af børn der lider af atopisk eksem vil også senere udvikle astma og/eller høfeber.

Eksem skyldes en defekt i immunsystemet og åben hudbarriere i områderne der rammes.

Det skal i de fleste tilfælde behandles med hormoncreme fra lægen.

Det er vigtigt det holdes meget rent og fugtet, men du må ikke lukke det inde med fx. tunge olier. Det vil huden slet ikke kunne absorbere.

Atopisk Dermatitis

Atopisk dermatitis er den mest forekommende type eksem. Det er en langvarig type eksem og i nogle tilfælde er det en kronisk sygdom. Den ses oftere hos børn, hvor den udvikler siden indenfor deres første leveår. Mere end halvdelen af dem vokser fra det i skolealderen. Voksne kan også få akutte tilfælde.

Atopisk dermatitis forårsager kløe, tør og sprækket hud. Det kan opstå alle steder på kroppen, men rammer oftest i bøjeflader, som albuer, håndled og knæ. Derudover kommer det på hænder og hals. 

Kontakt eksem

Kontakt eksem også kaldet contact dermatitis er en akut eksem, som opstår vedkontakt med specifikke allergener eller stærke irritanter. 

Det kommer ved kontakt med fx. for kraftig syre, bjørneklo, kemikalier eller andet, som man er allergisk for, som nikkel, MI-konservering, parfume osv.

Det går som regel over, når kontakten stoppes og behandles kun ved vedvarende irritation.

Skæleksem

Skæleksem også kaldet Seborrhoea eller Seborrhoisk eksem. Det rammer 3-10 ud af 100 og ses oftest hos mænd i alle aldre. 

Det kan vise sig, som fedtet, kløende let rød skæleksem og ses oftest på bryst, t-zone og hovedbund. Det kan også komme i øjenbryn og ved næsefløjen, hvor det er hvide eller gullige skællende flager.

Grunden til man får det er en kombination af genetik, hormoner og mikroorganismer på huden. Det er sjældent kronisk, men i perioder kan det stå på over længere tid og her kan det behandles med hormonsalve.

Periodal dermatitis

Der er lavet et selvstændigt afsnit om Periodal dermatitis. >> Se her

Rosacea

Der er lavet et selvstændigt afsnit om Rosacea >> Se her

Fiskeskælshud

Fiskeskælshud også kaldet Ichthyosis er arveligt i ca. 95% tilfælde. Men det deles op i arvelig ichrhyosis og erhvervet ichthyosis.

Erhvervet ichthyosis opstår, som regel senere i livet og det tilhører en gruppe hudsygdomme med forstyrret forhorning i huden.

Symptomerne er næsten de samme, hvor huden dækkes af skæl og bliver grov og fortykket. Det minder om fiskeskind, hvoraf navnet er kommet.