Vi får 4,9 ⭐⭐⭐⭐ af vores kunder

Guide af Susanne, Indehaver af Hudplejeonline og selvstædig kosmetolog.


Kæmper du med, at din pande i løbet af dagen ser rigtig fedtet ud og du næsten kan "skrabe" et lag af?

Jeg ved det lyder ulækkert, men det er hverdagen for rigtig mange.

Som kosmetolog ser jeg ofte især piger/kvinder, som er rigtig kede af deres pander og måske også hagen ser utrolig fedtet ud. De skyder sig ud og købe en masse udtørrende produkter.

Problemet med det er blot....

Måske din hud slet ikke er fedtet. Måske den er helt forpint og udtørret. Derfor kæmper den alt, hvad den kan for, at "smørre" porer og så videre, så den kan ånde.

Så prøv lige, at kigge sådan rigtig tæt på spejlet på din pande. Hvordan ser den ud under det fedtede look?

Ser det ud som om der sådan nogle små buler overalt i huden, som vender ud af, så den føles ru, når du kører fingeren henover?

Så har du nok fejlbehandlet din hud i noget tid.

Det er dine porer den vender "R...." i vejret fordi den er så sulten at den vil gøre hvad som helst for at få noget fugt.


Men frygt ej! Jeg arbejder som kosmetolog til dagligt og der er noget at gøre. Det tager tid at vende sådan en hud til, at igen blive sund og fin, men jeg lover dig det er kampen værd!

1 step er du skal ikke gå modsat nu fra de udtørrende cremer og så begynde at bruge fede fede cremer! Det kan den slet ikke absorbere.

Se herunder hvordan jeg ville gøre.

Vi skal allerførst kigge på, hvordan du afrenser huden morgen og aften.
 
Rens
Du skal bruge en god og aktiv rens, så din hud får de bedste forudsætninger. Når du så er i gang med at rense din hud er det en god idé, at rense huden 2 gange efter hinanden. På denne måde kommer du i bund og får fjernet alt makeup, solfilter, sved osv. på din hud.
Herunder ser du 4 effektive og rigtig gode renseprodukter jeg kan anbefale.


Toner
Herefter skal du anvende en Toner, Conditioner - Kært barn mange navne. I gamle dage skulle man anvende den for at lukke porerne efter huden var renset af, men det er jo helt tosset at lukke igen, når man bagefter påfører en serum og creme der skal pleje huden.
Så det din toner faktisk gør er at ÅBNE dine porer op og HJÆLPE din serum og creme længere ned i huden hvor den kan gøre gavn.
Mit favorit step når jeg ordner min hud fx. om morgenen er når jeg påfører min conditioner fra Nimue. Jeg føler jeg vågner og min hud bliver så dejlig frisk.
Så vi skal have de dyre dråber i serum og creme længere ned. Gå ikke på kompromis på dette produkt.

Se herunder nogle gode aktive conditionere jeg kan anbefale.

Peeling

Peeling!
Der findes mange forskellige peelinger derude. Jeg er absolut fan af enzym peelinger og der er fordi de ikke kun arbejder på huden, men de arbejder sig ned i porerne og blødgør dem, så skidtet nemmere kan komme ud. Man kan ikke presse serum og creme ned i udtørrede fyldte porer, så dem skal vi have renset. En enzyme peeling skal sidde lidt på en fugtig hud og arbejde. Gør det evt i badet, mens du vasker hår. Så starter du med at rense din hud og herefter kommer du peelingen på. Så kan du vaske hår, komme conditioner i, barbere dine ben osv. Så til sidst masserer du peelingen rundt og skyller den af. Du vil hurtigt føle en forskel hvis du gør det 2-3 gange i ugen.

Se herunder de peelinger jeg selv ville anvende og som alle mine klienter bruger med rigtig gode resultater.

Så har du styr på, hvordan din hud renses. Nu skal vi så kigge på, hvordan vi får den fyldt op med masser af fugt, så den kan komme i topform.


Din creme skal indeholde fugt - IKKE fedt. Vi skal have fugtet huden og det skal i starten gøres med lette produkter, så din hud kan absorbere det. Cremerne må gerne indeholder hyaluronsyre. Husk blot at drikke masser af vand, så hyaluronsyrerne får noget at binde sig til.


Se hvilke cremer jeg ville starte ud med her

Inden din creme er det en rigtig god ide at anvende en god serum der fugter huden. En serum er meget koncentreret og fokuserer ofte kun på et problem, som fx. fugtmangel.

Se hvilke jeg selv er meget stor fan af herunder.

Når du har styr på dine produkter, så skal du tænke over disse ting også:

  • Undgå direkte sollys eller brug en god solfaktor.
  • Spis sundt og varieret.